Producent:
Shore
Udostępnij:
Zielone pesto na bazie roślin, połączenie włoskiej bazylii z algami morskimi. Roślinne pesto z alg morskich, świetnie smakuje jako dodatek do makaronu, pieczywa lub towarzystwie grillowanych warzyw.


• wyprodukowano z 36 g alg morskich
• bezglutenowe
• w 100% roślinne
• wysoka zawartość jodu
• bez GMO
• zawiera wegański ser

Skład: Bazylia (32%), olej słonecznikowy, nawodnione wodorosty morskie (20%) (atlantic wakame), ser bez laktozy (prosociano) (7%) (woda, skrobia, skrobia modyfikowana, olej kokosowy (17%), sól morska , białko ryżowe, aromaty, ekstrakt z oliwek, kolor: beta-karoten, witamina B12), liście pietruszki, szyszki sosny, przecier czosnkowy, regulator kwasowości: (koncentrat soku z cytryny), sól, czarny pieprz.

 

Masa netto: 180 g

Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1308 kJ / 317 kcal, węglowodany 5,3 g w tym cukier 0,8 g, białko 2,9 g, tłuszcz 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g, błonnik 2,7 g, sól 1,2 g, jod 2004 μg.